1. Kumppanuusmarkkinointi

Välimiehet katoavat jäljettömiin – pelottaako vai käytätkö tilaisuutesi?

Tämä vuosi 2020 ja tämä maailmanaika muutenkin vaatii jatkuvaa aktiivista – ja mielellään positiivista – suhtautumista muutoksiin. Joko pysyt muutosten tasalla – tai mieluiten edellä – tai seuraukset voivat olla yllättävän ikäviä, nopeita ja lopullisia.

Yksi näistä muutosten kohteista on se mitä tapahtuu myynnin eri alueilla: toisaalta välimiehet katoavat… ja toisaalta niitä syntyy lisää. Kerron lisää, ei tässä hätiä. 🙂

Esimerkiksi autokauppiailla on noussut paikoin kovakin hätä siitä, että eikö heitä kohta enää tarvita ollenkaan, jos automerkit alkavat myydä suoraan kuluttajille ja yrityksillekin.

TESLA on käynyt tästä asiasta melkoista sotaa USA:n eri osavaltioissa jo vuosia – autokauppiaat eivät tietenkään katso hyvällä, että myyntiporras ohitetaan kun autoja myydäänkin verkossa ja koronakauden ansiosta jopa uusien autojen noutaminen hoituu automaattisesti.

Ei hyvä ei… nimenomaan automyyjille!

Ehkä kuluttajille, ehkä automerkeille… saattaa olla melkoisenkin hyvä juttu.

Ja kun poikkeukselliset tilanteet saapuvat… kaikki ylimääräinen poistuu takavasemmalle kun tehoja ja tuloksia haetaan kaksin käsin.

  • Ylimääräiset välikädet katoavat – kukaan ei halua maksaa ylimääräistä kenellekään, kun vähänkin tiukempaa taloudenpitoa ja tuloksentiristystä vaaditaan
  • Turha höttö ja lätinä poistuu markkinoinnista (ja suoraa myyntiä generoiva markkinointi astuu taas vaihteeksi esiin) – siksi mainosala on 8% laskussa mutta digimarkkinointi 18% nousussa!
  • Suoraan kuluttajalle tai loppuasiakkaalle myynti nousee uudestaan arvoonsa, ja sitä edesauttavat taidot kuten suora-copy, mainonta ja erityiset online-strategiat

Mutta… ei niin dramaattista ettei jotain hyvääkin.

Nimittäin heti koronakevään alussa mm. LinkedIn-keskusteluja seuratessa kävi selväksi, että nyt yrittäjät heräävät ns. suosittelutalouteen isommin.

Kun normaalit kaupanteon kanavat kuivahtivat – hetkellisesti tai joillakin pysyvästi – tuli kiire tehdä yhteyksiä omiin verkostoihin ja ehdotella yhteistyösopimuksia.

Suomeksi sanottuna kumppanuusmarkkkinointi eri muodoissaan on se positiivinen trendi, mikä on nousussa entistä kovemmin… eikä hetkeäkään liian aikaisin. Erityisesti B2B-puolella sitä tapahtuu näkymättömissä entistäkin enemmän. Freelance-verkostoja syntyy. Työtä, tekijöitä ja projekteja vuollaan esiin ja nidotaan yhteen yhä uusilla tavoilla. Ainut mitä puuttuu on palvelu, joka mahdollistaa kaikkea tätä isosti. Laitetaanko kasaan? 😉

http://copywriting-academy.com
Do you like Juho Tunkelo's articles? Follow on social!
Comments to: Välimiehet katoavat jäljettömiin – pelottaako vai käytätkö tilaisuutesi?

Your email address will not be published.

Attach images - Only PNG, JPG, JPEG and GIF are supported.